Mladinsko delo

Udeležili smo se mladinskega festivala v Plovdivu

16. 6. 2023 avtor: Mladinski center Brežice

ESE prostovoljki v MC Brežicah sta se udeležili mladinskega festivala v Plovdivu.

Plovdiv, eno najstarejših mest v Evropi, je gostilo drugi mednarodni festival mladih. Mesto je bogato z zgodovino. Če se sprehajate naokoli, lahko najdete mošejo iz Otomanskega cesarstva, spomenike iz rimskega imperija in sledove komunizma, vse v isti ulici!

Tako staro mesto se zagotovo zaveda pomena vlaganja v mlade. Mladinski center Plovdiv je od drugega do petega junija gostil Mednarodni mladinski festival. To je bila dobra priložnost za izgradnjo komunikacije in vzpostavitev partnerstev med evropskimi mladinskimi centri.

Festival je vključeval stojnico za vsako mladinsko organizacijo, kjer se je promovirala in komunicirala z bolgarskimi mimoidočimi. Poleg tega je imel številne delavnice o temah, ki zanimajo mlade, vključno z iskanjem prave zaposlitve in pripravo uglednega življenjepisa.

Festival mladih v Plovdivu v Bolgariji je bil drugačna izkušnja. Udeležencem je dala priložnost za interakcijo z drugimi iz različnih okolij in kultur. Udeležili so se ga ljudje iz Francije, Portugalske, Egipta, Turčije, Ukrajine in Bolgarije! Zelo lepo je bilo biti na istem mestu in si deliti isti plemeniti cilj opolnomočenja mladih za gradnjo boljše prihodnosti za vse.

Barbra Gerges, ESE prostovoljka v MC Brežice