Vključenost

UNICEF-ovi Junior ambasadorji

3. 2. 2020 avtor: Uredništvo

Junior ambasador UNICEF-a je projekt, namenjen otrokom in mladim, ki si želijo s svojimi idejami in aktivnostmi spreminjati svet na bolje. Sovrstnike in splošno javnost ozaveščajo o pravicah in odgovornostih otrok ter zbirajo sredstva za pomoč otrokom v državah v razvoju.

Junior ambasadorji UNICEF-a spodbujajo otroke in mlade k aktivnemu spreminjanju sveta na bolje in jim z lastnimi izkušnjami pokažejo, da ni potrebno čakati, da odrasteš, da bi kaj spremenil, če vidiš, da gre v svetu kaj narobe. Osnovna naloga Junior ambasadorjev je, da še naprej ostajajo glasniki in zagovorniki svojih pravic in pravic vseh otrok. Ozaveščajo širšo javnost o situacijah, kjer so pravice otrok kršene, svoje vrstnike pa spodbujajo k sprejemanju odgovornosti in aktivnem udejstvovanju, ko gre za njihove pravice in dolžnosti. V Sloveniji trenutno deluje 30 mladih UNICEF ambasadorjev.

Postani tudi ti Junior ambasador UNICEF-a!

Si mlajši, mlajša od 18 let, rad_a deliš svoje mnenje, si ustvarjalna_en in bi rad_a pomagal_a? Izvedi akcijo ozaveščanja javnosti in zbiranja sredstev za UNICEF-ove programe pomoči za otroke v državah v razvoju ter postani Junior ambasador UNICEF-a! Vse, kar potrebuješ, je dobra ideja. Ob tem naj te vodi tvoja radovednost, ustvarjalnost in človekoljubnost. V podvig se lahko podaš sam_a ali s skupino sorodnikov, prijateljev ali sošolcev. Preseneti nas z akcijo, ki bo zbujala pozornost. 

Če te zanima več o projektu ali si želiš sodelovati, si poglej informacije na njihovi spletni strani.

Vir in foto: UNICEF Slovenija