Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

Uspešno končano poletno počitniško varstvo v Medvodah

30. 8. 2023 avtor: Zavod Sotočje Medvode
počitniške aktivnosti v Medvodah

Javni zavod Sotočje Medvode, pod okriljem katerega deluje Mladinski center Klub Jedro, je tudi letos uspešno izvedel 5 terminov poletnega počitniškega varstva, ki se ga je udeležilo preko 200 otrok.

V Klubu Jedro so organizirali 5 tednov poletnega počitniškega varstva med poletnimi počitnicami. Na posamezni termin se je lahko prijavilo 40 otrok, s prebivališčem v občini Medvode. Cena varstva je bila 45 eurov na posamezni termin na otroka. Varstvo je potekalo v Klubu Jedro, 4. termin varstva pa je potekal v obliki taborjenja pri taborniški hiški Društva tabornikov Rod dveh rek Medvode.

Poleg medvoških tabornikov, je mladinski center k sodelovanju v programu povabil številna lokalna društva in organizacije kot so Društvo D20 – Amulet, Zdravstveni dom Medvode, Jahalni center Janhar, Na Kmetiji je lepo – Ekološka kmetija Kršinar, rolersko društvo Rollera, Prostovoljno gasilsko društvo PGD Preska. Otroci so tako spoznavali domači kraj in različne aktivnosti, ki jih lokalna društva in mladinski center ponujajo.

Mladinski center je k izvajanju varstva povabil študente in prostovoljce iz različnih pedagoških smeri študija ter jim s tem omogočil pridobivanje kompetenc, ki jim bodo prišle prav kasneje na karierni poti. Pri izvajanju aktivnosti so pomagali tudi 4 prostovoljci ESE iz Francije, Litve, Rusije in Švedske, ki jih je Zavod Sotočje gostil v času izvajanja varstva.

Vir naslovne fotografije: Zavod Sotočje Medvode