Mladinsko delo / Neformalno izobraževanje

Usposabljanje za načelnike mladinskih odsekov planinskih društev

7. 11. 2023 avtor: Planinska zveza Slovenije
logotip

V mesecu decembru bo Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije izvedla usposabljanje za načelnike in aktivne člane Mladinskih odsekov. Vsi mladi, ki jih zanima, kako voditi mladinski odsek, kako organizirati tabor, kako pripraviti finančni načrt in kako pripraviti kvalitetne prijave na razpise, so vabljeni, da se udeležijo dvodnevnega usposabljanja.

Vodenje mladinske organizacije zahteva poznavanje vsebinskih okvirov dela z mladimi in veščine s področja dela z ljudmi, zakonodaje in upravljanja s finančnimi viri. Ker se tega v Mladinski komisiji zavedajo, pripravljajo usposabljanje za načelnike oziroma mlade, ki so se z dosedanjim delom v mladinskih odsekih in planinskih društvih že izkazali in so pripravljeni sprejeti nove organizacijske izzive.

Kdaj in kje? Usposabljanje bo potekalo od dopoldneva v soboto, 2. decembra, do popoldneva v nedeljo, 3. decembra, na koči Planina nad Vrhniko.

Kolikšna je cena? Cena znaša 50 €.

Komu je usposabljanje namenjeno? Ciljna skupina so udeleženci med 18. in 30. letom starosti, vabljeni pa so tudi vsi ostali, katerih želja je prevzemanje dodatne odgovornosti pri mladinskih dejavnostih v matični ali krovni planinski organizaciji, ali pa v društvu že opravljate vlogo načelnika MO.

Kdo bo vodil usposabljanje in kaj bo vsebinsko zajemalo?

Pri izvedbi bodo sodelovali nekateri najvidnejši akterji Mladinske komisije, Planinske zveze Slovenije in sorodnih organizacij. Z izkušnjami bodo poskušali svoje znanje približati mladim in jim nekoliko olajšati proces učenja. Udeležba je priložnost za pridobivanje poznanstev, ki jih bo moč unovčiti pri nadaljnjih projektih. Usposabljanje je smiselno nadaljevanje neformalnega izobraževanja tistih mladinskih voditeljev, ki jih zanima projektno in organizacijsko vodenje.

Kje se prijavim? Zaradi kakovosti izvedbe tečaja je število mest omejeno. Prijave zbiramo preko spletnega obrazca do 25. novembra oziroma zapolnitve mest. Če je plačnik usposabljanja planinsko društvo, morate v obrazec za prijave naložiti tudi podpisan in ožigosan obrazec (priloga).

Več informacij na nacelnik.mkpzs@gmail.com.

Se vidimo!