Mladinsko delo

Ustanovitev novega mladinskega centra Mladih Zmajev – ČMC Golovec

20. 9. 2023 avtor: Mladinska mreža MaMa
ČMC Golovec

V torek, 19. 9. 2023 se je ekipa Mreže MaMa udeležila odprtja novega četrtnega mladinskega centra Mladih zmajev – ČMC Golovec, ki se nahaja v zgornjem nadstropju svetlih in zračnih prostorov novega četrtnega centra Golovec.  V že petem četrtnem mladinskem centru v Mladih zmajev v Ljubljani bodo svoj prostor za kakovostno preživljanje prostega časa, podporo pri realizaciji lastnih projektov, prostor za pogovor, zabavo, nasvet ter svoje mesto v skupnosti našli mladi iz Štepanjskega naselja in širše.

Po ogledu prostorov, katerih notranjo opremo so v sodelovanju s študentom arhitekture Vanjo Čorovićem ob mentorstvu arhitektov Andreja Mercine in Renate Smrkolj iz arhitekturnega biroja Triije arhitekti oblikovali mladi iz lokalne skupnosti, smo na veliki sončni terasi prisluhnili glasbeni skupini 3:rma in si nato ogledali še kratek plesni nastop Klare Klun iz plesne šole BAST ter preverili, kakšen program ponuja mladinski center v septembru.

ČMC Golovec
ČMC Golovec
ČMC Golovec
ČMC Golovec
ČMC Golovec

Priložnosti za mlade v mladinskem centru Mladi zmaji Golovec

Mladi imajo v mladinskem centru Mladi zmaji Golovec veliko priložnosti na področju kulture, specifično filmske umetnosti – produkcije, montaže, snemanja, oblikovanja scenarijev, ter v okviru filmskih popoldnevov s pogovori. Poseben poudarek ČMC Golovec je sodelovanje v skupnosti in privabljanje vseh akterjev, organizacij, prebivalcev Štepanjskega naselja ter drugih najemnikov v stavbi četrtnega centra k soustvarjanju programa Mladih zmajev Golovec, naj si bo to učna pomoč, učenje jezikov, šahovski krožek, vadba za mlade ali ozelenjevanje, izmenjevalnice in naredi si sam delavnice. Tretji vsebinski steber ČMC Golovec je krepitev kompetenc mladih na področju celostnega zdravja – tako duševnega kot fizičnega, preko različnih metod (gibalnih, plesnih, čuječnosti, umetnostnih…).