Zabava in prosti čas

Ustvarjanje zeliščne kozmetike

30. 4. 2021 avtor: Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi

V  Mladinskem kulturnem centru Radlje ob Dravi, ki spada pod organizacijo JZ ŠKTM Radlje ob Dravi, so se odločili, da bi radi naredili nekaj za naš zunanji videz. Povezali so se z 27-letno lokalno podjetnico Ireno Tertinek, ki ustvarja naravno kozmetiko Timus.  

Srečanja so potekala tedensko, ob sredah zvečer. Delavnice so bile bogatejše tudi zaradi Irenine mame Marije, ki ji pomaga pri ustvarjanju naravne kozmetike, na srečanjih pa je posredovala veliko uporabnega znanja. Skupni imenovalec vsem je ljubezen do narave, naravnih stvari, nabiranje zelišč in iskanje novega znanja v povezi  z naravo in kozmetiko. Delavnice so potekale preko MS Teamsa, za lažje delo pa je vsaka udeleženka po pošti prejela paket s sestavinami, iz katerih si je izdelala dva mazila, maslo in galenovo mazilo.

Ob vsakem srečanju so udeleženke dobile kratke in zanimive izročke, potekala je tudi izmenjava izkušenj pri izdelovanju naravne kozmetike in nabiranju zelišč. Vsi skupaj so bili nad delavnicami zelo navdušeni in že snujejo načrte za prihodnost, ko bodo lahko delavnice izvedli v prostorih mladinskega centra.