Mobilnost mladih / Zabava in prosti čas

Utrinki ETM 2018

8. 10. 2018 avtor: Uredništvo

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2018, ki je potekal od 16. do 22. septembra, je bilo pestro tudi v mladinskih centrih. Te zanima, kaj so za mlade pripravili v Celjskem mladinskem centru in kaj so mladi počeli v Ljubljani?

Evropski teden mobilnosti v Celjskem mladinskem centru

Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska je organizirala kar 5 dogodkov za različne ciljne skupine: 17. in 19. septembra so organizirali predavanje in pedagoško delavnico za učitelje osnovnih in srednjih šol. 20. septembra so otroci med 6 in 14. letom starosti iskali EU zaklade in spoznavali države članice, izdelali EU zastavo iz listja in se povzpeli vse do Drevesne hiške v Mestnem gozdu v Celju. V petek, 21. septembra, so mimoidoči lahko med 11. in 14. uro preizkusili simulator prevračanja. V soboto med 10. in 14. uro pa so si obiskovalci lahko »spimpali« kolo z nalepkami, izdelali personalizirano ploščico ali preizkusili električna kolesa.

Več 

Zelena kul-tura mlade po Ljubljani fura

Drugo leto zapored, so se akciji Mreže mladinskih centrov Ljubljana “Zelena kul-tura mlade po Ljubljani fura”, pridružili tudi Mladi zmaji.

Obiskovalci so se lahko z eno od trajnostnih oblik mobilnosti (peš, kolo, vlak, skiro, rolerji, rolka, bus) odpravili po poteh, ki vodijo iz mladinskih centrov Ljubljane na Rakovnik, na veliko druženje na zunanjih terenih Salezijanskega mladinskega centra Rakovnik. O naštetih oblikah mobilnosti smo obiskovalce informirali v okviru zemljevida Mreže MC LJ na katerem smo označili možne oblike trajnostno naravnanih prevozov med centri.

Več