Vključenost

V Dnevnem centru Skupaj v skupnosti smo pozdravili pomlad

5. 4. 2024 avtor: Zavod MISSS
pomladni pozdrav

S projektom Pomladni pozdrav ozaveščamo mlade o pomembnosti medgeneracijskega sodelovanja ter vključevanja socialno ogroženih skupin.

V mladinskem centru Skupaj v skupnosti so tudi to pomlad naši mladostniki izdelovali rožice za starostnike v DSO Šiška in DUC Roza Kocka.

Izdelovanje rožic

Priprave na izročitev malih pozornosti so se začele dober mesec pred predajo. Otroke in mladostnike smo  spodbujali, naj v znak solidarnosti in medgeneracijskega povezovanja starejšim izdelajo majhno pozornost, ki jim bo polepšala vsakdanjik.

Začetek te dolge poti je bil nekoliko počasnejši, saj se je bilo potrebno priučiti izdelovanja. V naslednjih nekaj tednih pa so vključeni postali popolnoma samostojni in tudi veseli, da so lahko deležni te akcije. Le tako nam je lahko uspelo narediti zadostno število rožic, za katero smo na začetku mislili, da bo prevelik zalogaj. Kljub začetni zadregi pa smo napeli moči in v manj kot mesecu izdelali dovolj rožic za vse.

Izdelovanje rožic

Otroci in mladostniki so skupno izdelali 264 rožic, na katere so dodali še posvetilo oz. lepo misel. V Roza Kocko smo oddali 44 rožic, v DSO Šiška pa kar 220, za vsakega starostnika po eno.

Obema centroma smo dodali še posvetilo in zahvalo vsem zaposlenim za plemenito in pomembno delo, ki ga opravljajo.

Na prvi pomladni dan, 20. marca, smo tako z rožicami razveselili starostnike in jim zaželeli čudovit »pomladni pozdrav«.