Mlade družine / Zdravje

V Klubu Jedro pripravljajo delavnice v sodelovanju z Iniciativo za razvoj duševnega zdravja

12. 9. 2023 avtor: Zavod Sotočje Medvode
duševne stiske poplave

Mladinski center Klub Jedro, ki deluje pod okriljem Javnega zavoda Sotočje Medvode je že nekaj časa pomemben člen pred kratkim uradno ustanovljene Iniciative za duševno zdravje Medvode. Jeseni pripravljajo delavnice za mlade starše, otroke in mladostnike.

IDZ (Iniciativa za razvoj duševnega zdravja v občini Medvode) deluje v okviru Zdravstvenega doma Medvode in pokriva področje otrok in mladostnikov preko različnih akcij za občane Medvod. Združeni strokovni delavci iz področja psihoterapije, pediatrije, vzgoje, mladinskega dela in izobraževanja spodbujajo h kreiranju zdrave skupnosti, kar pomeni negovati medsebojni stik med ljudmi kot protiutež individualizmu in osamljenosti.

Delavnica vzpostavljanja stika med otrokom in staršem
Delavnica vzpostavljanja stika med otrokom in staršem

V oktobru in novembru bodo izvedli delavnice vzpostavljanja stika med otrokom in staršem. Specialna pedagoginja in psihoterapevtka bosta preko taktilnih vaj in iger zavedanja telesa filicitirali stik med otrokom (od 3 do 8 leta starosti) in staršem. Izkustveno bomo raziskovali približevanje in oddaljevanje in se učili definirati prostor otroka, ki ga potrebuje za “biti sam” ter trenutek, ko potrebuje stik s staršem. Raziskovali bomo, kakšen stik potrebuje in kdaj je tega stika dovolj.

Prvih 5 srečanj bo potekalo vsak 2. in 4. torek v mesecu od 17.00 do 18.00 v Klubu Jedro

V mladinskem centru načrtujejo tudi redne termine za psihosocialno pomoč mladim, otrokom in staršem.