Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

V McZoS sprašujejo: “Kua bi u lajfi?”

6. 3. 2019 avtor: Mladinski center Zagorje ob Savi

Konec februarja je Mladinski center Zagorje ob Savi priredil dogodek z naslovom »Kua bi u lajfi?«.

Z dogodkom so želeli olajšati odločitev mladih pri izbiri nadaljnjega šolanja in jim predstaviti različne profile poklicev in drugih možnosti po zaključku izobraževanja. Mladi so se pogovarjali z zaposlenimi iz različnih poklicev in izvedeli, kako je potekalo njihovo izobraževanje in poklicna pot, prednosti in slabosti njihovega poklica ter druge zanimivosti, ki jih določen poklic ponuja.

Na dogodku je predstavljalo poklice več kot 30 posameznikov, med njimi tudi avtokleparka, frizerka, psihologinja, mladinski delavec, psihologinja, dietetik, župan, frizerka, nutricionist, predavatelj na fakulteti, zdravnik (specializant infektologije), akademski kipar, profesor matematike in fizike, gradbeni tehnik, tržnik, direktor financ in računovodstva, maserka, grafični oblikovalec, avtoservisna inženirka, samozaposlen v kulturi (pisatelj), novinarka, vzgojiteljica v vzgojnem zavodu, logopedinja in surdopedagoginja, delavka na projektu, zdravstveni tehnik, poslanec v državnem zboru, socialna delavka in drugi.

Mladi in njihovi starši so bili nad dogodkom navdušeni, saj so izvedeli veliko uporabnih informacij in so z nasmehom na obrazu povedali, da se bodo sedaj lažje odločili za nadaljnje šolanje. Povedali so tudi, da imajo sedaj boljši in realnejši vpogled v vsakdanje delo določenega poklica. Z največjim veseljem so prisluhnili predstavitvam poklicev oseb, ki so se izobraževali za popolnoma drug profil poklica, ki ga sedaj opravljajo in tako pomirili mlade, da je v redu, če ne vedo, kaj bi v življenju radi počeli ter da se pot do poklica ne konča pri izbiri izobrazbe.

Mladinski center Zagorje ob Savi se trudi odgovarjati na potrebe mladih in namerava pripraviti takšen dogodek tudi v prihodnjem letu, da bo še več mladih lahko odgovorilo na vprašanje »Kua bi u lajfi?«.

Vas zanima, kako je dogodek potekal? Oglejte si fotografije in video iz dogodka.