Kultura

V Mladinskem centru Velenje nov projekt za mlade ustvarjalce

24. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Mladinski center Velenje se je v letošnjem letu vključil v pomemben nacionalni projekt konS

Namen projekta je vzpostavitev boljših pogojev za vzdrževanje in razvoj sodobne raziskovalne umetnosti v Sloveniji. Je platforma za sodobno raziskovalno umetnost, spodbuja prebojne umetniške stvaritve in vzpostavitve produkcijskega okolja, v katerem bo mogoče umetniške ideacije prevajati v priporočila za inovacije boljših, varnejših, bolj trajnostnih in etičnih produktov ter storitev. S spodbujanjem izjemnosti v umetniških delih si želi ustvariti navdihujoče okolje za ustvarjalce prihodnosti med otroki in mladimi ter za odločevalce in zainteresirane strokovnjake, ki sodelujejo pri nastajanju novih tehnoloških aplikacij in družbenih inovacij. 

Do sedaj so v prostorih Mladinskega centra Velenje izvedli štiri delavnice za otroke in mladostnike, na katerih je sodelovalo 33 udeležencev. Mladi so si tako izdelali vremensko postajo, solarni polnilec, vlagomer in digitalni mikroskop, vse končne izdelke pa odnesli domov. 

Poleg Mladinskega centra Velenje so partnerji projekta še: Zavod KersnikovaZavod Projekt AtolZavod AksiomaDruštvo LjudmilaZavod ConaUniverza v Novi Gorici – Akademija umetnostiLokalPatriot in Mladinski kulturni center Maribor

Vir: Mladinski center Velenje
Foto: Ksenija Mikor