Zabava in prosti čas

V mladinski center Klub Jedro se vračajo šolski plesi

25. 1. 2023 avtor: Zavod Sotočje Medvode

Javni zavod Sotočje Medvode je po obdobju pandemije v sodelovanju z vsemi štirimi lokalnimi osnovnimi šolami pričel z organizacijo šolskih plesov, ki potekajo v mladinskem centru Klub Jedro.

Gre za primer dobre prakse sodelovanja mladinskega centra z lokalnimi osnovnimi šolami. Učenci 9. razredov imajo teden pred plesom najprej organizacijsko delavnico, kjer jim mladinski delavec preda znanje kako organizirati ples od začetka do konca – torej kako izpeljati promocijo, določiti temo dogodka, kako organizirati prodajo brezalkoholne pijače, sestaviti izbor skladb za DJ-a, urediti in pospraviti prostor. Za vstopnino se pobira prostovoljne prispevke, celotni znesek od vstopnine in prodane pijače pa gre organizatorjem plesa – torej devetošolcem, za končni šolski izlet.

Plesov se lahko udeleži zadnja triada vseh 4 lokalnih osnovnih šol. Mladinski center poskrbi za varnost, odrsko tehniko, DJ-a in spremlja delo devetošolcev, da ustrezno izpeljejo dogodek. V povprečju se plesov udeleži okrog 200 udeležencev. S tem spoznajo tudi delovanje mladinskega centra in nadaljujejo sodelovanje v različnih aktivnostih centra.