Kultura

V Semiču Madžari prejeli stoječe ovacije

5. 6. 2024 avtor: Kulturni center Semič

V Semiču je po željah mladih nastopila madžarska folklorna skupina akademsko izobraženih plesalcev folklore, ki je financirana s strani Republike Madžarske z namenom populariziranja madžarske dediščine znotraj države in zunaj državnih meja.

Ples s skrinjo

Nastopili so v Kulturnem centru Semič, v ponedeljek, 3. 6. 2024, ob 19. uri. Zaradi bogatega in barvitega repertoarja so eden izmed najbolj popotniških ansamblov na svetu. S svojim izborom najlepših plesov in glasbe Karpatskega bazena po vzoru sodobne ljudske umetnosti so v Semiču poželi stoječe ovacije.

Ples v parih

“V našem Kulturnem centru Semič se srečujeta veselje in kultura mnogih narodov, kar smo v ponedeljek zopet dokazali. Mladi planirajo dogodke, ki jih obiskujejo mladi in mladi po srcu. Veseli smo, da ima direktorica Irena Plut posluh za takšne dogodke, ki navdušujejo več generacij. Mladi so poleg tega, da so bili idejni vodje, delovali kot prevajalci za plesalce, tonske mojstre in mojstre luči. Ravno tako so se organizirali in zaradi povečanega obiska usmerjali ljudi na parkirna mesta. Mladi so prevzeli tudi postrežbo madžarskega državnega folklornega ansambla. Hvaležna sem, da sem bila lahko del te zgodbe,”

je dejala Lidija Kočevar Jakša, mladinska delavka v KC Semič.

Ples z rutami

Avtor fotografij: Uroš Novina