Zdravje

Vabilo na duševno čajanko

23. 5. 2022 avtor: Uredništvo
Vabilo na duševno čajanko

Vabljeni na na prvo duševno čajanko v sklopu nacionalne kampanje proti stigmatizaciji duševnega zdravja Nisi okej? Povej naprej.

“INBED Z MOTNJAMI HRANJENJA” z ambasadorko kampanje Klaro Leben.

Klara Leben je Instagram vplivnica, uspešna podjetnica, lastnica znamke INBED, voditeljica in ustvarjalka podkasta ter nosilka naziva »nutrition, health and wellness coach«. V pogovoru z obiskovalci in s psihologinjo Nušo Crnkovič, vodjo kampanje, bo spregovorila o iskanju svojega mesta v svetu in težavah z motnjami hranjenja.

Duševna čajanka bo potekala v torek, 24. maja, ob 17.30 v kavarni Pritličje na Mestnem trgu 2 v Ljubljani.

Vljudno vabljeni!

O KAMPANJI NISI OKEJ? POVEJ NAPREJ.

Kampanja Nisi okej? Povej naprej. je del projekta Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19. Cilj kampanje je zmanjšati stopnjo stigmatizacije težav v duševnem zdravju in spodbuditi ljudi, predvsem mlade, k iskanju pomoči. Več o kampanji, duševnem zdravju, oblikah pomoči, zgodbah ambasadorjev in drugih vsebinah preberite na spletni strani www.nisiokejpovejnaprej.si in Instagram profilu nisiokejpovejnaprej.

DUŠEVNE ČAJANKE – Sklop srečanj v okviru kampanje NISI OKEJ? Povej naprej.

Duševne čajanke so vodene okrogle mize, na katerih ambasadorji kampanje in strokovnjaki s področja duševnega zdravja v sproščenem vzdušju pripovedujejo o pomenu duševnega zdravja. Na dogodkih ima ključno vlogo publika, ki je vabljena k aktivnemu sodelovanju s postavljanj vprašanj in deljenjem lastnih izkušenj in mnenj. Duševne čajanke bodo tekom leta potekale po celotni Sloveniji. Naslednja duševna čajanka bo z ambasadorjema Aleks Novkovič in Jožetom Petkom 2. junija v mariborski kavarni ŠTUK.

Vir: NIJZ