Mladinski dialog

Vabilo na evropsko leto mladih v Šmartnem ob Paki

14. 6. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Šmartno ob Paki vas vabita na EVROPSKO LETO MLADIH V ŠMARTNEM OB PAKI: Mladi vabijo – Evropa v Šmartnem ob Paki petek, 24. junija 2022, ob 18.30 na prireditvenem prostoru pred Mladinskim centrom v Šmartnem ob Paki.

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska unija je leto 2022 posvetila mladim in jih izpostavila kot pomembne nosilce sprememb za boljšo prihodnost – za bolj zeleno, bolj vključujočo in digitalno Evropo. V evropskem letu mladih mladi dobijo glavno besedo, prostor za ustvarjanje in da je njihov glas slišan ter da pridobijo nova znanja in spoznavajo Evropo. Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji!

Petek, 24. junija, bo pred Mladinskim centrom v Šmartnem ob Paki v znamenju vključevanja tako na lokalni kot tudi na evropski ravni. Kako se lahko mladi vključujejo v programe Erasmus + in Evropske solidarnostne enote ter pri tem soustvarjajo skupno prihodnost Evrope? Kako se lahko mladi aktivirajo v lokalnem okolju in se vključujejo v mladinske organizacije?

Praznovanje evropskega leta mladih se bo v Šmartnem ob Paki začelo z občinsko proslavo ob dnevu državnosti v organizaciji mladih. Nadaljevalo se bo s Čakalnico – tržnico informacij o lokalni ponudbi mladinskih in drugih organizacij, o trajnostnih praksah, iskanjem poti do bolj krepkega duševnega zdravja, iz prve roke pa bomo spoznavali tudi Evropsko unijo. V Živi knjižnici boste poklepetali s tremi »knjigami«, osebnostmi, ki jih boste lahko povprašali o evropskem prostovoljstvu in vključevanju v evropske programe za mlade. Za konec druženja pa sladica: koncert Za kon’c šole z glasbeno skupino LPS.

Program dogodka:

18.30–19.00Proslava ob dnevu državnostiSlavnostni govornikžupan Občine Šmartno ob Paki Janko KopušarNagovorNataša Šip, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
19.00–20.00Informativna tržnica –  Čakalnica in živa knjižnicaKam in kako se vključiti v različne organizacije in evropske programeŽiva knjižnica s tremi »knjigami«–        evropski prostovoljec iz Mladinskega centra Velenje Seyithan iz Turčije in udeleženci mladinske izmenjave “Green Vibes Only”-        Vse o tem, kako izkoristiš evropske programe za mlade-        ABC Evropske unije – Nataša Šip, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
20.00Koncert z glasbeno skupino LPS in druženje

Vljudno vabljeni!

https://europa.eu/youth/year-of-youth_sl, #EuropeanYearofYouth, #EYY2022