Mladinski sektor

Vabilo na tretje srečanje v okviru bonskega procesa

24. 2. 2023 avtor: Uredništvo

Vabljeni na 3. digitalno srečanje v okviru Bonskega procesa, ki bo potekalo na spletu 28. in 29. marca 2023 od 9.30 do 13.00 ure.

Mladinsko delo se v Evropi trenutno sooča s številnimi izzivi: Naj gre za pomanjkanje usposobljenih delavcev, duševno zdravje mladih in strokovnjakov ali pomanjkanje priznanja področja mladinskega dela – obstoječi sistemski izzivi so se zaradi pandemije še povečali, strukture mladinskega dela pa so se v številnih državah še dodatno zamajale.

Evropska agenda za mladinsko delo kot strateški okvir za krepitev in razvoj mladinskega dela zagotavlja akterjem mladinskega dela okvir za skupno reševanje teh izzivov po vsej Evropi. Na srečanju v okviru bonskega procesa so vsi akterji mladinskega dela po Evropi enkrat letno povabljeni, da ta strateški okvir uporabijo kot podlago za izmenjavo idej o izzivih, razvoj skupnih zamisli o tem, kako se z njimi spopasti, ali izmenjavo in napredek svojih konkretnih projektov in praks.

Sodelujete pri razvoju mladinskega dela v svojem mestu, državi ali Evropi?
Vas zanima, kaj se dogaja v bonskem procesu po vsej Evropi?
Ste navdušeni, da lahko svoje zamisli delite z drugimi?
Iščete navdih?
Ste pripravljeni na povezovanje z enako mislečimi?

Potem je 3. srečanje v okviru Bonnskega procesa namenjeno prav vam!

O čem bo letošnje srečanje bonskega procesa?

Digitalno srečanje v okviru bonskega procesa bo:

Kdo lahko sodeluje?

Celotna skupnost praktikov mladinskega dela iz vseh evropskih držav, ne glede na to, ali so že vključeni v bonnski proces ali so vanj šele vključeni.

Prijavite se lahko do 27. februarja 2023 na povezavi. Po prijavi boste prejeli dodatne informacije o programu in prijavi lastnih delavnic.

za novince bo 27. marca 2023 od 13:00 do 14:00 ure potekalo uvodno srečanje pred samim srečanjem, na katerem bodo pojasnjeni izrazi, koncepti in cilji evropske agende za mladinsko delo ter njeno izvajanje, znano kot bonski proces.

Vir: Evropski storitveni center za bonski proces