Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Vabljeni k branju IRDO publikacij

20. 7. 2022 avtor: IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti
IRDO publikacije

Vljudno vabljeni, da si ogledate zbornik 17. IRDO mednarodne konference »DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2022: Zeleni, digitalni in vključujoči prehod: kako ga izpeljati?«, ki je potekala virtualno 2. in 3. junija 2022. Do njega lahko dostopate tukaj.

Konferenca je bila 2. konferenca IRDO & Državljanske pobude za Integralno zeleno Slovenijo. Več kot 100 udeležencev in 70 avtorjev s 36 prispevki iz več kot 10 držav je soustvarjalo konferenco, ki je bila del EU Zelenega tedna, ki je trajal od 30. maja do 5. junija 2022. Zeleni teden EU je bil letna priložnost za razpravo o evropski okoljski politiki z oblikovalci politik, vodilnimi okoljevarstveniki in deležniki iz Evrope in izven nje. Letošnja tema se je osredotočala na evropski zeleni dogovor – strategijo EU za trajnostno in transformativno rast za Evropo, gospodarno z viri in podnebno nevtralno Evropo do leta 2050. Več si lahko ogledate tukaj.

Prav tako ste vabljeni k branju poletne številke revije IRDO MOZAIK, ki jo najdete na naslednji povezavi. Vabijo vas k branju intrevjujev z zanimivimi sogovorniki, kot sta Peter Komatović (direktor in ljubiteljski astrofotograf) ter Marko Novak (strokovnjak za nepremičnine). Izobraževanje o družbeni odgovornosti je nujno, da posamezniki osebno in družbeno odgovorno ravnamo, zato vas vljudno vabimo, da se udeležite številnih aktivnosti pri inštitutu IRDO ali drugje.