Kultura

Vabljeni na obisk razstave “Najemnina + stroški” skupine Kvadratni meter

23. 2. 2021 avtor: TiPovej, Zavod za ustvarjalno družbo

V okviru mednarodnega projekta »BITE of Art« sta Zavod TiPovej! In Javni zavod Mladi zmaji objavila odprti razpis za mlade umetnike in njihova družbeno angažirana dela, katerih namen je spodbujanje univerzalnih vrednot miru, solidarnosti, individualne svobode, enakosti in strpnosti. Skupina Kvadratni meter zdaj vabi na ogled njihove umetniško aktivistične instalacije, ki se ukvarja z bivanjsko problematiko v lokalnem in evropskem prostoru.

S projektom se skupina fokusira na konkretne vzroke bivanjskih tesnob mlajših generacij in delavskega razreda ter na neizogibne eksistencialne posledice in kontradikcije. Ob obisku se znajdete v leseni konstrukciji, ki predstavlja sobo za dve naključni osebi. Utesnjujoča ni le psihološka nezmožnost zavzemanja prostora in njegovega karakteriziranja, temveč tudi fizična konstrukcija, ki se iz trenutka v trenutek manjša.

Razstava je odprta do 8. 3. 2021 v galeriji Cirkulacija 2 v podhodu Ajdovščina 2, v Ljubljani. Zgodbi projekta lahko sledite preko IG profila skupine Kvadratni meter ali si ogledate prispevek v oddaji »Kultura«.

Delo je nastalo v okviru projekta »BITE of Art« in s finančno podporo Evropske Unije v okviru programa Kreativna Evropa.

Vir: Zavod TiPovej!