Vključenost

Več sto mladih na Animatlonu

27. 9. 2019 avtor: Uredništvo

Že četrtega Animatlona, oviratlona za oratorijske animatorje, se je udeležilo okrog 500 mladih prostovoljcev. Veselja in energije jim niso vzele niti nevihte, ki so jih nekajkrat obiskale. Srečanje je potekalo 7. septembra v Želimljah. Kot vsako leto se je začelo z zahvalno sveto mašo, s katero so se zahvalili za čudovite trenutke in izkušnje, ki so jih to poletje preživeli na oratorijih.

Sledil je najbolj vznemirljiv del dneva – oviratlon. Mladi so se v kar 70 ekipah druga za drugo zapodili po progi, na polni izzivov, kot so mreže med drevesi, zipline, premetavanje traktorske gume, skupno skakanje v velikih vrečah, brodenje po ledeno mrzli Želimeljščici, tek po blatu, hoja po vrvi čez potok, plezanje čez leseno steno, plazenje po blatu in za konec še dolga blatna drča. Za še boljše počutje in polno izkušnjo tega dne pa je poskrbel tudi dež, ki je skoraj nenehno padal, kar je naredilo progo še toliko bolj zabavno. 

Po opravljeni progi je animatorje čakal še okusen piknik, druženje, rajanje in športanje. In spomini, ki bodo ostali še dolgo.

Vir in foto: Zavod Salesianum