Zabava in prosti čas

Več znanja za več turizma: dijaki predstavljajo svoje zamisli

21. 1. 2020 avtor: Uredništvo

Turistična zveza Slovenije izvaja projekt Več znanja za več turizma, ki je namenjen srednjim šolam in predstavlja nadaljevanje oziroma kakovostno nadgradnjo projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje izdelajo, na temo razvoja turizma, raziskovalne naloge, katere predstavijo na turistični tržnici.

V okviru projekta vsako leto poteka mednarodno tekmovanje, letos že 17. Več znanja za več turizmaTema letošnjega tekmovanja je FESTIVAL NAJ BO, na katero so turistične produkte ustvarjali dijaki srednjih šol iz Slovenije in tujine. V sklopu sejma Alpe Adria 2020 bo potekala turistična tržnica, kjer bodo dijaki predstavili svoje zamisli s festivalskega področja. 

Vabljeni, da si v sredo, 29. januarja 2020, med 10. in 19. uro, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ogledate njihove ideje in doživite Slovenijo skozi oči mladih soustvarjalcev turizma. Vabljeni pa tudi, da sledite njihovi Facebook strani, kjer bo od 22. do 29. januarja potekalo spletno glasovanje za najboljši promocijski video, ki so ga posneli dijaki. Za več informacij obiščite njihovo spletno stran Turistične zveze Slovenija.

Vir in foto: Turistična zveza Slovenije