Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

Vikend dogajanje ob jezeru s Šaleškim študentskim klubom

18. 9. 2020 avtor: Šaleški študentski klub

Poletja še ni čisto konec, vseeno pa se študentje v Šaleškem študentskem klubu (ŠŠK) že pripravljajo na novo študijsko leto, ki bo prav tako kot poletje, precej drugačno od normalnega študijskega, ki so ga bili vajeni. Vsekakor študentje ŠŠK-ja ohranjajo dobro voljo in pozitivno energijo, s katero bodo 1. oktobra zakorakali novim izzivom naproti.

Temperature v septembru so božale s toplimi žarki in tako opazarjale, da poletja še ni konec. V ŠŠK so se zato odločili, da bodo v mesecu pred začetkom študijskega oktobra, mladim organizirali dogajanje, saj ga je bilo po njihovem mnenju v poletnem času – premalo.

Tako so speljali vikend program ob jezeru, ki se je začel s koncertom v Letnem kinu pri Škalskem jezeru, kjer se je preteklo leto odvijal dogodek LakeFest. Tokrat je istoimenski dogodek v prav posebni obliki gostil akustični koncert skupine Tabu. Dogodek je bil kljub ukrepom in nekonvencionalnem izgledu (koncert s sedišči) razprodan ter uspešen. Mnogi mladi obiskovalci so po dogodku z ekipo ŠŠK-ja delili svoje nostalgične občutke in se spominjali še lanskega poletja, ko so koncertni večeri in drugi tovrstni dogodki veljali za samoumevne.  

Zaključek vikenda je bil športno obarvan. Z vodilom ‘Športaj s ŠŠK’ so se najpogumnejši člani podali na športno dopoldne s supanjem po Velenjskem jezeru. Konec pestrega vikenda sta tako zaznamovala šport in dobra družba, po končanem dogodku pa so se udeleženci posladkali s slastnimi vaflji na velenjski plaži.

Vir in foto: Šaleški študentski klub