Šport

Vzemi, kar ti življenje ponuja

9. 3. 2023 avtor: Celjski mladinski center

V četrtek, 2. 3. 2023, so v Celjskem mladinskem centru gostili alpinistko Anjo Petek, ki je bila najuspešnejša alpinistka v letu 2022. Z obiskovalci je delila mnoge prigode, ki so se ji pripetile na njenih alpinističnih avanturah.

Njen zadnji vzpon je bil na več kot 6000 metrov nadmorske višine. Opozorila je tudi na to, da je včasih pametno s sabo nositi rezervno opremo, saj se ti lahko zgodi, da se pred tabo znajde navpična stena in je treba nabrusiti dereze in cepine.

Anja pravi, da ti narava včasih pokaže zobe, včasih pa je lahko tudi tvoj zaveznik. Z nami je delila zgodbo, ko so se s prijatelji znašli na sredi neke gore v izjemno slabem vremenu. Bilo je krepko pod lediščem in pihal je močen veter, tako da niti šotora niso mogli postavit. Našli pa so naravno bivališče iz snega, ki je imelo celo okno, skozi katerega so lahko naslednji dan prišli na drugo stran.

Dvorana Celjskega mladinskega centra je bila polna, obiskovalci pa so z navdušenjem spremljali napete zgodbe in zanimive anekdote, ki jih je delila slavna alpinistka. Več fotografij najdete tukaj.