Okolje in trajnost

Z #Vsi smo EU v lokalna okolja, v mladinske centre, do mladih

6. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Ob zaključku projekta Vsi smo EU Mladinska mreža MaMa predstavlja zaključno publikacijo projekta. V njej so zbrani vsi pisni in slikovni utrinki srečanj mladih v okviru mladinskega dialoga z evropskimi in lokalnimi določevalci.

Ideja za projekt Vsi smo EU, je na Mreži MaMa nastala nekje v septembru 2018, ko so se na eni izmed neformalnih možganskih neviht pogovarjali o prihajajočem letu 2019. Ker je Mreža MaMa že dolga leta vpletena v ozaveščanje in spodbujanje mladih za sodelovanje v procesih strukturiranega dialoga, so na Mreži Mama želeli svoje znanje in izkušnje prenesti na lokalno raven. V lokalna okolja, v mladinske centre, do mladih. Na Mreži MaMa želijo s svojimi projekti in kapacitetami, ki jih imajo, mladim in lokalnim okoljem približati Evropsko unijo in evropske odločevalce in s projektom Vsi smo EU so to tudi storili.

Ko se zazremo nazaj, v čas pred evropskimi volitvami, ko je projekt nastajal in bil sprejet v program Erasmus+ Mladi v akciji, menimo, da je bilo vloženega veliko časa in naporov v izvedbo samih aktivnosti, vendar je bilo vredno, ker smo dosegli lepo število mladih, ki je tekom projekta imela možnost razpravljati z evropskimi in nacionalnimi odločevalci. Prav tako je v projektu sodelovalo zavidljivo število različnih (nacionalnih in lokalnih) organizacij, ki so prispevale h končni uspešni realizaciji projekta. Upamo in verjamemo, da s tovrstnimi aktivnostmi uspešno senzibiliziramo vse vpletene deležnike, zato se bomo še naprej trudili izobraževati ter ozaveščati slovensko javnost o pomenu politike in procesov, ki potekajo na politični ravni.” so ob objavi publikacije zapisali na Mreži MaMa.

Publikacija je na voljo na tej  povezavi.

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa