Aktivno državljanstvo

Začenjajo se dogodki projekta ‘Young EU Change-makers’

29. 2. 2024 avtor: Mladinska mreža MaMa
banner projekta

Začenja se cikel desetih regijskih dogodkov projekta “Young EU change-makers” namenjenih mladim, ki jih bo v marcu izvedla  Mreža MaMa v sodelovanju z mladinskimi centri on podpori in financiranju Evropskega parlamenta. Cilj dogodkov je mlade spodbuditi k udeležbi na (letošnjih) evropskih volitvah ter jih ozaveščati o vplivu odločitev Evropskega parlamenta (EP) na njihova življenja.

Na dogodkih se bodo mladi udeleženci v sproščenem in neformalnem vzdušju z evropskimi poslanci_kami pogovarjali o tem, kakšna je vloga Evropskega parlamenta, kako Evropski parlament vpliva na življenja mladih in kako izgleda povprečen delovni dan evropske_ga poslanke_ca. Poleg tega se bodo svojo znanje o EU in Evropskem parlamentu preizkusili v kvizu ter se spoznali s spletno platformo skupajsmo.eu, vseevropsko digitalno skupnostjo, ki nas, posameznice_ke in organizacije, spodbuja k aktivni vlogi v demokratični družbi. Ker je pomembno, da mladi soustvarjajo prihodnost Evrope in da se njihov glas sliši, bodo podali tudi svoje mnenje in predloge o Evropi, ki si jo želijo v prihodnosti. Predlogi in ideje bodo posredovane vsem novoizvoljenim evroposlancem_kam. 

Oblikovala se bo tudi nacionalna mreža mladih “change-maker-jev_k”. To je  mreža mladih, ki bodo v svojih lokalnih okoljih izvajali_e aktivnosti za spodbujanje k udeležbi na volitvah v EP ali o informiranju o EP. Da bodo “change-maker-ji_ke” opremljeni_e s potrebnimi znanji in veščinami, se bodo aprila udeležili_e nacionalnega treninga na teme dezinformacij in lažnih novic, konceptov in tehnik aktivizma, kako organizirati dogodek/aktivnost, javnega nastopanja in spletnega aktivizma.

Na dogodke vabimo mlade stare med 15 in 30 let,  potekali pa bodo po naslednjem razporedu:

Za več informacij o dogodkih še naprej spremljajte spletno stran in družbena omrežja Mreže MaMa.