Podjetništvo

Zadnji teden za prijave na Social Impact Award

28. 5. 2024 avtor: SLOAM, Agencija za mlade
nagrada

Letos pod okriljem Slovenske agencije za mlade in Impact Huba Ljubljana že četrto leto zapored poteka program Social Impact Award Slovenia, ki je v prejšnjih letih zabeležil kar nekaj izvrstnih prijav in v slovensko podjetniško okolje izstrelil številne uspešne ideje.

Program Social Impact Award nudi mentorsko in finančno podporo mladim socialnim in impact podjetnikom, ki s svojo idejo naslavljajo najpomembnejše izzive sodobnega časa. Mlade informira, ozavešča in opogumlja, da lahko tudi sami postanejo uspešni socialni podjetniki.

Svojo podjetniško idejo lahko prijavi ekipa (ali posameznik), člani katere so stari od 15 pa do vključno 29 let, in sicer prek te povezave.

Izmed vseh prispelih prijav bo strokovna žirija izbrala ekipe z najinovativnejšimi idejami in 17. junija razglasila finaliste Social Impact Award 2024, ki se bodo s tem uvrstili v drugi del projekta (t. i. Incubation Phase), v okviru katerega bodo ob okrepljeni strokovni podpori mentorjev in različnih delavnic svojo idejo razvijali in nadgrajevali.

Po koncu inkubacijske faze sledi prva resna preizkušnja, saj bodo svoje ideje predstavili strokovni žiriji in jo skušali prepričati, da so ravno oni tisti, ki si zaslužijo zmago na Social Impact Award. Prav tako bodo podoben rezultat lovili tudi pri vseslovenskem glasovanju, ki bo potekalo prek spleta. Najuspešnejše ekipe in ideje bodo prejele nagrado v višini do 2000 evrov na slavnostni podelitvi, ki bo potekala 4. oktobra 2024 v hotelu Slon.

V Slovenski agenciji za mlade in Impact Hubu Ljubljana si prizadevajo, da vsako leto vse več mladim približajo pojem in pomembnost socialnega podjetništva. Njihova vizija je, da Social Impact Award postane tradicionalen projekt v Sloveniji, ki mladim nudi podporo za implementacijo svoje poslovne zamisli in načrta ter prenašanje znanja in zanosa, ki so ga med projektom pridobili, v lokalno skupnost. 

Ne zamudite priložnosti za prijavo na letošnjo sezono!