Vključenost

Zagotovljena sredstva za trajno zaposlovanje mladih v vzhodni regiji

14. 2. 2020 avtor: Uredništvo

Zavod RS za zaposlovanje je danes objavil javno povabilo za izvedbo programa Spodbude za trajno zaposlovanje mladih v vzhodni regiji.

Delodajalci bodo lahko prejeli subvencijo za zaposlitev brezposelne osebe, stare do vključno 29 let, s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija. Subvencija znaša 5.000 eur za zaposlitev 40 ur na tedenDelovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas.

Ponudbe na javno povabilo lahko še naprej oddajo tudi delodajalci, ki nameravajo zaposliti mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji.

Obe javni povabili sta odprti do objave obvestila o zaprtju zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma najkasneje do 31. 3. 2020, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb delodajalcev. Poglejte si seznam občin, razdeljen na vzhodno in zahodno Slovenijo.

Namen programa je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju brezposelnih mladih iz ciljne skupine za nedoločen čas, s čimer se prispeva k njihovi delovni in socialni aktivaciji. Za izvajanje programa bo v obdobju 2020 – 2022 na voljo okvirno 3 mio EUR. Sredstva se v celoti zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije.

Vir in foto: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti