Aktivno državljanstvo / Prostovoljstvo

Zakaj je super biti prostovoljec Popotniškega združenja Slovenije?

5. 4. 2019 avtor: PZS – Popotniško združenje Slovenije

Program HI Connect ponuja delo in življenje v tuji državi z bivanjem v enem izmed hostlov HI mreže v katero je vključenih 13 evropskih držav, ZDA, Južna Koreja, Maroko in Kanada.

Prostovoljstvo je gonilo marsikatere nevladne organizacije, pri tem pa prostovoljec počne tisto, kar bi sicer, le da na tak način ne zadovolji le svojih lastnih potreb, ampak svoje izkušnje in znanja prenaša na ostale z aktivnostmi, ki so mu/ji v enako veselje.

Prostovoljci Popotniškega združenja Slovenije, ki delujejo kot novinarji spletnega časopisa, imajo na svojih potovanjih marsikatere ugodnosti, kot so brezplačne vstopnine ali celo nočitve, kar pa poplačajo na drug način – s pripravo kakovostnega članka v spletnem časopisu.

Prostovoljka Popotniškega združenja Nastja Stropnik Naveršnik je ena takšnih, ki jo pisanje neizmerno veseli in je preko Popotniškega združenja Slovenije našla priložnost, kjer lahko deli svoje misli in izkušnje. Kaj vse lahko pridobite s prostovoljnim delom pri Popotniškem združenju Slovenije pa preberite v njenem članku. Z njeno strastjo po pisanju tudi Popotniško združenje Slovenije, predvsem njihovi mladi člani, ogromno pridobijo.