Neformalno izobraževanje / Okolje in trajnost

Zaključek YAFE delavnice za mlade na temo okoljske trajnostnosti

29. 3. 2024 avtor: IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti
mladi

V Mariboru so se zaključile tridnevne delavnice za mlade na temo okoljske trajnostnosti in ulične umetnosti v okviru projekta YAFE – mladinska umetnost za zemljo.

Delavnice so potekale v Srednji šoli za oblikovanje Maribor (SŠOM) od 6. do 20. marca 2024, organiziral pa jih je inštitut IRDO v sodelovanju s SŠOM. Podobno so delavnice potekale že septembra 2023 v Ljubljani, takrat v sodelovanju z JZ Mladi zmaji – ČMC. Projekt YAFE se izvaja v sodelovanju z mednarodnimi partnerji iz Srbije, Francije in Velike Britanije, sofinancira pa ga Evropska unija iz sredstev programa Kreativna Evropa.

V okviru projekta nastaja še dokumentarni film in krajši predstavitveni filmi ter veliki murali – zunanje stenske poslikave na temo okoljske trajnostnosti v šestih evropskih mestih. V Ljubljani je 250 m2 velik mural na temo odpadne embalaže in zavržene hrane septembra 2023 ustvaril mednarodno priznan ulični umetnik Pier Paolo Spinazzè oz. Cibo. Mural je viden na zgradbi nekdanje občine Šiška, Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana (ob Kinu Šiška). Predvidoma aprila letos bo na zgradbi SŠOM v Mariboru nekoliko manjši mural ustvaril slovenski akademski slikar, ulični umetnik in pedagog mag. Fedja Šičarov.

Več informacij o dogdoku je na voljo na naslednji povezavi.