Zaposlovanje

Zaključen prvi del usposabljanj MVP v Krškem

3. 9. 2020 avtor: Zavod za mladino in šport Krško
izpolnjevanje ankete

Mladinskem centru Krško so pred kratkim uspešno zaključili usposabljanje MVP – Mladi v praksi za leto 2020. Na zanimivih delavnicah je kompetence pridobivalo 9 udeležencev, od katerih se jih je 6 tudi zaposlilo.

V MVP usposabljanje so bili vključeni mladi iskalci zaposlitve stari od 15 do 29 let, ki so jih opremili s sposobnostmi in znanji, ki so nujno potrebna za uspešen vstop na trg dela. Usposabljanja so bila oblikovana tako, da so udeleženci preko zanimivih in inovativnih delavnic na sproščen način spoznavali sami sebe in pridobivali nova znanja ter odkrivali svoje kompetence in načine, kako se na samozavesten in zanimiv način predstaviti delodajalcem.

Brezplačna usposabljanja v obsegu 200 ur, ki so v MC Krško potekala v juniju in juliju 2020, so zajemala naslednje delavnice skozi katere so udeleženci spoznavali sebe: NLP, javno nastopanje in kreativno pisanje ter delavnice skozi katere so se naučili uspešneje predstaviti se: računalniško opismenjevanje, uporaba družbenih omrežij v marketinškem komuniciranju in priprava predstavitvenega videa. Ob koncu usposabljanj so udeleženci svoje novo pridobljene kompetence in znanja uporabili oz. preizkusili pri pripravi osebnega projekta, ki so ga izvedli skozi mladinsko delo. 

V začetku septembra pričenjajo z usposabljanji partnerji pri projektu MVP – Mladi v praksi v Celjskem mladinskem centru, ob koncu septembra pa tudi v Mladinskem center Bit v Črnomlju

Sprejmite izziv in postanite najboljša verzija samega sebe! Prijavi se tukaj

Vir in foto: Mladinski center Krško