Prostovoljstvo

Zaključena aktivnost prostovoljstva

2. 7. 2020 avtor: Zavod MANIPURA

Zavodu Manipura je konec meseca junija 10-mesečno prostovoljsko zaključila Lara Jorinde Beyer, 20-letna prostovoljka iz Nemčije v okviru širšega projekta »Gradimo sebe, gradimo družbo«, financiranega s strani Evropske solidarnostne enote, ki se ga bo poleg nje udeležilo še vsaj 25 kratkoročnih prostovoljcev.

Marljivo in odgovorno je pomagala pri počitniških aktivnostih za otroke ter mlade, v programu za šole in vrtce, pri dejavnostih za odrasle z motnjo v duševnem razvoju, skrbi za hišo, vrt in živali, sodelovala je v rokodelskih delavnicah in v solidarnostnih aktivnostih za lokalno skupnost. Za Zavod Manipura je bila njena pomoč izjemno dragocena.  Za Laro pa je preteklo leto pomenilo intenzivno osebnostno rast, pridobivanje samozavesti, iniciativnosti in odločnosti.

S projektom »Gradimo sebe, gradimo družbo« nadaljujejo in širijo delo na področju izkustvenega učenja za mlade z manj priložnostmi preko mednarodnega prostovoljstva in pri tem dajejo večji poudarek na solidarnostne aktivnosti v lokalnem okolju.

Prostovoljci v intenzivnem procesu bivanja in dela v mednarodnih skupinah razvijajo temeljne življenjske kompetence, ki jim bodo pomagale na poti osamosvajanja in iskanja zaposlitve ter vrsto praktičnih, medkulturnih, kulturnih, organizacijskih, učnih in digitalnih kompetenc.

Več o Larinem projektu si lahko preberete na tukaj.

Vir: Zavod Manipura
Foto: picsbay