Aktivno državljanstvo / Prostovoljstvo

Zaključna prireditev Prostovoljec leta 2018

3. 6. 2019 avtor: Mladinski svet Slovenije

V torek, 11. junija 2019 ob 17:00, bo v Kongresnem centru Brdo zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta. Prireditev bo gostil častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta predsednik RS Borut Pahor. Letos bodo tako že sedemnajstič zapored podeljena priznanja in nazivi prostovoljcem in prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta.

V natečaj je letos 148 različnih prijaviteljev prijavilo 196 posameznikov – prostovoljcev in 51 prostovoljskih projektov. Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki prijaviteljskih organizacij, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije ter javne institucije, kot so šole, domovi upokojencev in drugi javni zavodi.

Podelili bodo naslednje nazive: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt, posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt ter 2 priznanji za posebne dosežke.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je Mladinski svet Slovenije objavil januarja letos, z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2018. Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropijeZavoda NefiksMladinske mreže MaMaMinistrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinistrstva za javno upravoFakultete za socialno deloUrada RS za mladinoZavoda Movit, Mladinskega sveta Slovenije ter nacionalnih mladinskih organizacij.