Neformalno izobraževanje

ZAO krenil novim izzivom naproti

27. 10. 2022 avtor: Zavod Salesianum

Prostovoljci Združenja animatorjev Oratorija* in tisti, ki bi to še radi postali, so se v začetku oktobra zbrali na letnem družabno-načrtovalnem »Vikendu ZAO«.

Letos jih je gostil primorski odbor ZAO, zato so se zbrali v Ankaranu. Nad izbiro lokacije so bili navdušeni, saj je omogočala kopanje v še vedno toplem morju.

Program so začeli v petek z zabavno-spoznavnim večerom in uradnim razkritjem oratorijske teme 2023. Hobit je zaznamoval tudi začetek sobote, ko so si pobliže ogledali njegovega avtorja J. R. R. Tolkiena ter oratorijsko zgodbo, ki je še v nastajanju.

Po kosilu, sprehodu do morja in, za najpogumnejše, plavanju, je sledil daljši načrtovalni proces. V petih vsebinskih sklopih so se spraševali, kaj lahko naredijo več in bolje v podporo krajevnih oratorijev in animatorskih skupin.

Večer je ponovno minil v znamenju hobitov in drugih Tolkienovih pravljičnih bitij, ki so mlade združila v izredno tekmovalnem in povezovalnem zabavnem večeru. A nekaterim to ni bilo dovolj, zato so se odpravili še na polnočno kopanje.

V nedeljo so bile na vrsti še formalne zadeve. Preko poročil voditeljev odborov so pregledali delo v preteklem letu in izvolili novega predsednika ZAO. To je postal dosedanji podpredsednik Aljaž Bratina.

Tilen Mlakar

Vir: Oratorij Slovenija

* Združenje animatorjev Oratorija (ZAO) je neformalno združenje mladih prostovoljcev, ki na regionalnih in nacionalni ravni pripravljajo podporne dogodke za krajevne ekipe mladih, ki v svojih krajih organizirajo poletni oratorij, t. j. enotedenski počitniški program za otroke.