Mladinski dialog

Zaplavajmo v trajnostno in zeleno Evropo

13. 7. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in festival Plavajoči grad – Floating Castle te vabita na Evropsko leto mladih na Starem trgu pri Ložu: Zaplavajmo v trajnostno in zeleno Evropočetrtek, 4. avgusta 2022, med 15.00 in 20.00 na prizorišču festivala Plavajoči grad – Floating Castle, park ob gradu Snežnik.

V notranjsko primorski regiji bomo evropsko leto mladih praznovali na mednarodnem festivalu glasbe in uprizoritvenih umetnosti Plavajoči grad – Floating Castle! Dogajanju na plavajočih odrih, grajskih obzidjih, v dvoranah, med drevesi in drugimi magičnimi prizorišči se pridružujemo z delavnico na temo trajnostnih usmeritev v zeleno prihodnost Evropske unije. Boš z nami?

četrtek, 4. avgustaod 11. do 17. ure, te čakamo na udobni in družabni točki, kjer se lahko informiraš o priložnostih v evropskem letu mladih in prednostih evropskega državljanstva. V zameno za tvoje razmisleke, prispevke v razpravah in dialogu s tistimi, ki odločajo o naši prihodnosti ter igrivo ozaveščanje pa dobiš praktično nagrado. Te zanima več?

Pridruži se nam v parku pri gradu Snežnik, kjer bodo interaktivne delavnice. Na zemljevidu Slovenije lahko izpostaviš izzive in dobre prakse na poti v trajnostno in zeleno prihodnost, na plakate pa beležiš izzive in predloge za njihovo premagovanje na ravni Evropske unije. Tudi tvoje razmisleke bomo posredovali odločevalcem. Vključiš se lahko tudi v sproščene razprave o okoljskih temah in načinu življenja za trajnostno in zeleno prihodnost z Ekologi brez meja ter o lokalnih praksah spregovoriš z županom Loške doline g. Janezom Komidarjem. Za zabavno ozaveščanje pa te čaka zelena igra ugibanja pojmov s opisovanjem, risanjem ali pantomimo. Znaš pokazati »okoljska politika«?

Če sprejmeš izziv, nas obišči in postani del soustvarjanja Evrope prihodnosti – zelene, vključujoče in digitalne za vse!

Kaj se bo dogajalo na naši točki z mladimi? Soustvarjanje zemljevida Slovenije z dobrimi praksami in predlogi za trajnostno in zeleno prihodnost v lokalnih okoljih, definiranje izzivov in iskanje rešitev na evropski ravni na temo trajnostne in zelene Evrope, posvet ter zelena igra. Zabavno in poučno bo!

Z dogodki v okviru evropskega leta mladih skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji spodbujamo prakse za bolj trajnostno in zeleno Evropo ter ustvarjamo prostor za participacijo mladih pri soustvarjanju evropskih in lokalnih politik.

Bodi del dogajanja po Evropi in Sloveniji! Vljudno vabljeni!