Zaposlovanje

Zaposlovanje v aktualnih razmerah in »RAY« zaposlitveni portal

16. 11. 2020 avtor: Društvo AIA – Mladinski center Mengeš

Projekt »RAY«, zaposlitveni portal (Rural Active Youth Job Portal), ki ga sofinancira Erasmus+ in so ga v Mladinskem centru Mengeš (AIA) izvajali skupaj s partnerji iz Bolgarije (Vyara Foundation), Italije (CESIE) in Portugalske (Agrupamento de Escolas de Silves), se zaključuje.

Vendar v tem primeru zaključek projekta pomeni tudi nov začetekKončni produkt projekta je portal, ki je namenjen podjetjem in iskalcem zaposlitve iz lokalnega okolja, nudi pa tudi e- izobraževanje, ki bo mladim v pomoč pri iskanju dela in službe.

Na začetku projekta je bila situacija na trgu dela sicer popolnoma drugačna, kot je sedaj, ko smo se znašli sredi pandemije covida-19, gospodarske in finančne krize. Takrat smo se soočali predvsem z begom možganov, oziroma s tem, da so mladi iz predmestnih okolij odhajali v mesta in tujino. Sedaj pa se po eni strani veliko podjetij bori za svoj obstanek, po drugi strani pa je vedno več brezposelnih. Zato so v Mladinskem centru Mengeš organizirali okroglo mizo na temo aktualnih razmer na trgu dela.

Več informacij najdete tukaj

Vir: Mladinski center Mengeš