Organizacije za mlade

Zavod Burja s podporo Celjskega mladinskega centra krepi svoje delo

17. 8. 2020 avtor: Celjski mladinski center

Zavod Burja iz Rimskih Toplic je neprofitna nevladna organizacija, ki razvija kulturne in izobraževalne programe za krepitev odgovorne, tolerantne in ustvarjalne družbo. Pri svojem delu se osredotočajo predvsem na pripadnike priseljencev narodnosti bivše Jugoslavije, živeče v Republiki Sloveniji. Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije jim je v priznanje delu podelilo Status organizacije v javnem interesu na področju kulture.

Trenutno v okviru programa Erasmus+ izvajajo mednarodni projekt Manjšinska mladinoteka, v okviru ukrepa KA205 – Strateška partnerstva na področju mladine. V sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Slovenije, Celjskim mladinskim centromCentrom za mlade Ruše, društvom Studio B iz Nove Gradiške na Hrvaškem ter HKPD Matija Gubec iz Tavankuta v Srbiji, oblikujejo inovativne izobraževalne pristope in orodja na področju ustvarjalnega manjšinskega turizma in kulturne dediščine, s katerimi bo narejen doprinos k spremembam praks in smernic za večjo socialno vključenost mladih priseljencev nekdanje Jugoslavije, na področju Slovenije, Hrvaške in Srbije.

V okviru tega projekta je že izdelana spletna učilnica Manjšinska videotekakjer si v sklopu spletnega tečaja lahko ogledate šest dokumentarnih video filmov. Med njimi je tudi film, ki predstavlja dobre prakse Celjskega mladinskega centra. Po ogledu lahko odgovorite na vprašanja, vezana na vsebino posameznih filmov, izpolnite priloženo anketo ter si pridobite svoj Youthpass certifikat za priznavanje neformalnega učenja skozi program Eramsus+: Mladi v akciji.

Vabljeni k udeležbi!

V pripravi istega projekta sta še brošura – turistični zemljevid Naša kultura v našem mestu in pa strokovna publikacija Manjšinski kompas. Pri tem projektu sta pomagala priznani in nagrajevani hrvaški režiser Branko Ištvančić ter slovenski pisatelj in režiser Goran Vojnović, ki je za publikacijo spisal prispevek Izobraževanje in tehnologija, katerega si v povezavi lahko preberete še pred izdajo.

Za več informacij glede aktivnosti Zavoda Burja lahko preberete tukajlahko pa setudivključite v njihovo delovanje.

Vir in foto: Celjski mladinski center