Vključenost

Zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino na Zvezi tabornikov Slovenije

24. 6. 2022 avtor: Zveza tabornikov Slovenije
Zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino na Zvezi tabornikov Slovenije

Taborniki so se s humanitarnim zbiranjem materialnih dobrin odzvali na klic na pomoč njihove sestrske organizacije v Ukrajini (National Organization of the Scouts of Ukraine), saj je po skoraj treh mesecih vojnega terorja v Ukrajini življenje v določenih mestih še vedno izredno težko ter brez možnosti povratka v lastne domove.

Ukrajinskim tabornikom so v sredini maja poslali okoli 1.500 kg humanitarnih materialnih dobrin. Transport za 7 palet materiala je krilo podjetje Hella Saturnus Slovenija, skladiščenje in zbiranje dobrin pa nam je bilo omogočeno v prostorih Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Ukrajinski taborniki so pripravili seznam potrebščin, ki jih potrebujejo v trenutnih razmerah, saj nihče ne ve, koliko časa bo vojna še trajala. Predvsem pa so dali velik poudarek na prihajajočo jesen in zimo, zatorej smo zbirali veliko toplih oblačil, ki bodo ljudem pomagala prebroditi hladne dni. Zbrali so okoli 900 kg oblačil in obutve;  350 kg spalnih vreč, spalnih blazin, šotorov, termosteklenic, odej in naglavnih svetilk; 250 kg zdravil, prvih pomoči ter pripomočkov za osebno higieno. Humanitarni material je že na poti k ekipam na terenu, ki ga bodo predale pomoči potrebnim.