Okolje in trajnost / Organizacije za mlade

Želiš izpopolniti svoje znanje o pticah? Udeleži se poletnega ornitološkega tabora!

14. 4. 2023 avtor: Uredništvo

Društvo za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije mlade ornitologe vabi na prav posebno pustolovščino – konec junija se bo namreč na območju Notranjskega regijskega parka odvijal Mladinski ornitološki raziskovalni tabor »Bobnarica 2023«!

»Če želiš izpopolniti svoje znanje o pticah, se zabavati s sovrstniki in mentorji ter z njimi po taborniško preživeti teden dni ob čudovitem Cerkniškem jezeru, se moraš nedvomno udeležiti Mladinskega ornitološkega raziskovalnega tabora »Bobnarica 2023«,« povabijo v DOPPS, Društvu za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije: »S prijavo pohiti, saj je število mest omejeno, zanimanje pa veliko!«

»Letos bomo v začetku poletnih počitnic skupaj z Notranjskim regijskim parkom v okviru projekta LIFE Stržen organizirali že tradicionalni mladinski tabor. Potekal bo na območju Notranjskega regijskega parka od sobote, 24. junija, do sobote, 1. julija 2023,« pojasnjujejo v Društvu in dodajajo:

»Na taboru bodo delovale štiri skupine, ki jih bodo vodili izkušeni mentorji – ornitologi. V skupini boste največ štirje udeleženci, vsaka skupina pa se bo lotila raziskovanja določene teme. Udeležbo priporočamo mladim med 12. in 18. letom starosti.«

Na tabor se lahko prijaviš preko posebnega prijavnega obrazca, ki ga najdeš tukaj, vse do 28. aprila 2023. Društvo za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije bo izbrane kandidate obvestilo po elektronski pošti najkasneje do 5. maja 2023. Za več informacij pokliči na številko 051 636 224 ali piši na tilen.basle@dopps.si.

Vir: Ptice.si