Vključenost

Zgodbe, ki jih pišejo mladi: Anže Prašnikar, Zagorje ob Savi

10. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Mladinski sektor mladim ponuja številne priložnosti združevanja, druženja, kvalitetnega preživljanja prostega časa in neformalnega učenja. Je prostor navdiha, v katerem se prepleta mnogo uspešnih zgodb. Pestrost mladinskega sektorja v Sloveniji je naša velika dragocenost, skozi zgodbe, ki jih pišejo mladi pa vam želimo predstaviti ravno to: uspešne zgodbe skozi različne izkušnje mladih. 

Mladinski center Zagorje ob Savi (MCZoS) je predvsem svobodomiseln in do drugačnosti toleranten prostor, odprt vsem, ki želijo aktivno preživeti svoj prosti čas ter v dobri družbi in na zabaven način pridobivati nova znanja, izkušnje in veščine. Mladim omogočajo organizacijsko, prostorsko, tehnično in svetovalno pomoč pri izvedbi njihovih idej ter pomoč pri vključevanju v lokalne in mednarodne projekte. Tokrat svojo zgodbo deli Anže Prašnikar, mladi prostovoljec MCZoS.

“Sem Anže Prašnikar, star sem 16 let. Hodim v srednjo šolo v Zagorju, kjer obiskujem smer gostinski tehnik. Ukvarjam se z gorskim tekom in kegljanjem. V mladinski center sem začel hoditi pred dvemi leti in od takrat naprej hodim na razna srečanja prostovoljcev, pomagam pri različnih dejavnostih in še bi lahko našteval. V mladinskem centru najraje igram na kitaro in se pogovarjam z drugimi, saj je tu dobra družba, zato priporočam vsem, naj pridejo v mladinski center, ker se res dobro razumemo pa tudi dobro je za jest.”

Te zanima, kako igra na kitaro in kaj je še povedal? V videu spodaj.