Zabava in prosti čas

Zgodbe, ki jih pišejo mladi: Tara in Miha, Mladinski center Idrija

9. 10. 2019 avtor: Uredništvo

Mladinski center Idrija (MCI) je kraj, kjer zaposleni in prostovoljci sodelujejo in prinašajo, ustvarjajo in razvijajo svoje ideje. Skupaj organizirajo dogodke, delavnice, izmenjave za mlade in različne druge aktivnosti. S sodelovanjem z drugimi organizacijami pomagajo poživiti dogajanje v Idriji in njeni okolici.

Delovanje in pomoč v MCI pozitivno vpliva na življenja zaposlenih in tudi prostovoljcev. Daje jim možnost, da razvijajo raznolike spretnosti in odkrijejo kaj novega o sebi. Na primer Lara, ena izmed prostovoljk, je omenila, da ima “tukaj priložnost dobiti izkušnje z ljudmi“. In kot je rekla Tina “vsak dan se naučiš česa novega!” – kar je čisto res!

Najboljši način, da najdeš sebe je, da se posvetiš delovanju za druge,” je rekel Mahatma Gandhi. Ta izjava dobro prikaže delo v mladinskem centru. Delo in prostovoljstvo tukaj pomenita aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti, v katero prispevaš in tudi nekaj dobiš v zameno. “Vesela sem, da sem del te aktivne skupnosti!” je rekla Helena, ki prav tako dela v MCI.

Prisluni torej zaposlenim in prostovoljcem_kam, ki odgovarjajo na vprašanja. Oglej si video in uživaj!

Mladinski sektor mladim ponuja številne priložnosti združevanja, druženja, kvalitetnega preživljanja prostega časa in neformalnega učenja. Je prostor navdiha, v katerem se prepleta mnogo uspešnih zgodb. Pestrost mladinskega sektorja v Sloveniji je naša velika dragocenost, skozi zgodbe, ki jih pišejo mladi pa vam želimo predstaviti ravno to: uspešne zgodbe skozi različne izkušnje mladih.
Vir in video: Mladinski center Idrija