Digitalizacija

Zimska počitniška šola programiranja za dekleta

13. 2. 2020 avtor: Uredništvo

Zavod VsakZPM Ljubljana Moste-Polje in Pedagoška fakulteta UL med zimski počitnicami organizirajo brezplačno šolo programiranja za dekleta med 10. in 16. letom. Med 17. in 21. februarjem bodste lahko spoznavale odgovorno rabo tehnologije in programirale v Računalniškem muzeju v Ljubljani. Vsak dan od 9. do 15. ure.

Od problema do programiranja rešitve

Posebnost programa so učni materiali, ki spodbujajo udeležbo deklet in njihov interes za učenje programiranjaga. Vodila ga bo mag. Mateja Bevčič s sodelavci, ki bodo z uvajanjem oblikovalskega mišljenja (design thinking) učenke spodbujali, naj si ustvarijo širšo sliko o problemu, preden se lotijo programiranja rešitve. S tem jih bodo usmerjali k premisleku o interesih skupnosti, vrednotah in etiki ter o tem, kako se lahko digitalne tehnologije uporabijo za reševanje težav v resničnem življenju.

Coding4Girls

V zimski počitniški šoli programiranja bodo udeleženke ustvarjale v okolju Snap!. Mentorji bodo uporabili učne materiale, ki jih je razvila ekipa projekta Coding4Girls. S pomočjo sodobnega pedagoškega pristopa bodo udeleženke spodbujali k ustvarjanju in programiranju iger, povezanih s potrebami in težavami iz resničnega življenja. Udeleženke pa bodo morale rešiti probleme, kjer bo rešitev že delno pripravljena, njihov izziv pa bo nalogo uspešno dokončati z razvojem manjših in obvladljivih delov.

Prijave

Udeležba je brezplačna, za zajtrk in kosilo bo poskrbljeno. Prijave in več informacij dobite tukaj ali preko elektronske pošte skupna.tocka@zpmmoste.net.

Vir: Zavod MISSS
Foto: Zavod Vsak

Trenutno ni komentarjev…