Izobraževanje / Šport

Zlato priznanje Gimnazije Celje – Center za naj športno šolo na daljavo

17. 9. 2020 avtor: Uredništvo

Za inovativne rešitve v času pouka na daljavo, je Gimnazija Celje – Center (GCC) ena izmed 34 slovenskih vrtcev in šol, ki sta jih Zavod Planica in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nagradila z zlatim priznanjem.

Marčevsko zaprtje šol je učitelje, učence, dijake in starše postavilo pred svojevrsten izziv šolanja na daljavo in s tem ponudilo široko polje za iskanje kreativnih rešitev pri vseh predmetnih področjih. Še posebej velik izziv sta bila šport in rekreacija, ki predstavljata pomemben del šolskih predmetnikov in sta ključna tudi za splošno zdravje prebivalstva.

Športni pedagogi Gimnazije Celje – Center in njihovi dijaki so med marcem in junijem športu na daljavo z inovativnimi idejami in rešitvami dali povsem novo dimenzijo. Preko različnih orodij so jim pošiljali navodila in izzive, ki so jih tedensko izvajali, na daljavo pa je potekal tudi junijski športni dan. Naloga dijakov je bila aktivnost ali izziv izvesti in poslati povratno informacijo. Poleg videoposnetkov in tekstovnega gradiva, so se profesorji z dijaki povezali preko različnih aplikacij in aktivnosti izvajali skupaj.

Kljub dobri in hitri organizaciji drugačnega pouka si na GCC želijo, da bi se (šolsko in športno) življenje čim prej vrnilo »na stara pota«, saj imata spodbuda in druženje pri športnih in drugih urah “v živo”, pa tudi na šolskih športnih tekmovanjih, veliko bolj neposredni učinek kot pa spletne oblike športnega dela.

Vir in foto: Gimnazija Celje – Center