Šport

13. Bodi športnik “Igraj se z mano”

17. 9. 2019 avtor: Uredništvo

Tudi letos se bo v okviru Evropskega tedna športa zgodil 13. Bodi športnik “Igraj se z mano” v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in soorganizatorjev Društva za kulturo inkluzije ter Športne zveze Ljubljana.

Gre za dogodek, katerega rdeča nit je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo. To dosegajo z vključevanjem udeležencev v pastirske igre za najmlajše ter s tekmovanji v tradicionalnih turnirjih v nogometu, košarki, odbojki in balinanju, kjer v ospredju niso rezultati, temveč do izraza prihajajo strpnost, fair play, spoštovanje in sprejemanje drugačnosti. 

Poleg turnirskega dela, dogodek ponuja tudi bogat spremljajoč animacijski program in številne delavnice kot na primer judo, namizni tenis, poligoni, štafetne igre, inkluzivne delavnice z invalidskimi vozički ipd.. Festivalskega dne se udeležujejo tudi gostje iz tujine.

Letos bo šport kraljeval na površinah  27. septembra od 9.00 do 12.00.

Center Janeza Levca Ljubljana poziva zainteresirane prostovoljce, delavničarje, udeležence turnirjev k pomoči pri izvedbi dogodka, da bi skupaj pripravili nepozabni športni dan! 

Več informacij in prijavnice najdete na 

Vir in foto: Center Janeza Levca Ljubljana