Angažiraj se

21. izziv Jakec

6. 11. 2018 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

»Z Jakcem na pot, do novih prigod« se je glasilo geslo 21. dnevno-nočnega orientacijskega izziva Jakec, ki je tako kot vsako leto nastal pod okriljem skavtov iz stega Logatec 1. Dogodek se je začel v soboto 20. oktobra zjutraj in je trajal vse do nedelje, ko se je zaključil s podelitvijo pokalov in nagrad za najboljše udeležence.

Na dogodek je bilo prijavljenih kar 110 ekip po 5 članov, razporejenih v 4 različne kategorije, in 16 tekmovalcev, ki so se na pot pogumno podali kot solisti. Orientacijska pot je potekala na razgibanem področju logaških koliševk (udornih vrtač) in je v dolžino merila skoraj neverjetnih dvajset kilometrov zračne razdalje. Na zahtevni progi so se tekmovalci preizkušali v različnih spretnostih, ki so jim lahko prinesle zmago in s tem simpatične nagrade.

»Logaški skavti se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi letošnjega izziva. Z vami je bilo  nadvse zabavno. Se vidimo zopet na 22. izzivu Jakec!«, so sporočili iz Združenja slovenskih katoliških skavtov in skavtinj.

Več