Angažiraj se / Kultura

8 žensk! Katera je kriva?

29. 9. 2022 avtor: Lovrenc Habe
mladi gledališčniki

PEF teater – teater Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem deluje 4 leta. V lanskem študijskem letu so naštudirali francosko komično kriminalko 8 žensk, in jo dvakrat predstavili v Kopru, pa tudi na Medvedjem Brdu in Črnem Vrhu nad Idrijo. Ker so bili povsod dobro sprejeti, so se odločili, da se v oktobru ponovno predstavijo v Kopru. 

Gonilna sila PEF teatra, študentka Eva Gabrijelčič je za portal mlad.si povedala, da so lani kljub covidnim ukrepom uspeli na oder postaviti igro 8 žensk: »Sprva je bila organizacija vaj res zahtevna, kasneje pa smo, predvsem na intenzivnih vajah, uspeli igro pripeljati na oder. Zelo sem vesela, da smo bili povsod dobro sprejeti,« je še dodala režiserka Gabrijelčič. 

Igra je sicer postavljena v bogato družino, kjer se prepletajo prijateljstvo, sovraštvo, ljubezen, ljubosumje in spletke. Vidnejšo vlogo odigra detektiv, ki po šokantnem dogodku preiskuje primer in ga poskuša rešiti. Katera od osmih žensk ima dovolj velik motiv za kaznivo dejanje ali je krivih več njih? Je sploh katera kriva?   

Predstava je prirejena je po francoskem filmu z istoimenskim naslovom, ogledate pa si jo lahko v Centru mladih Koper, v ponedeljek, 17. oktobra ob 19. uri. Mladi gledališki igralci s Slovenske Istre, morda pa vas bo ravno ta predstava nagovorila, da tudi vi stopite na odrske deske in se pridružite PEF teatru, ki bo z novim študijskim letom, po tej predstavi, vpisoval nove člane.