Zabava in prosti čas

Advent v Novem mestu

6. 1. 2023 avtor: Zavod Novo mesto – Mladinski center Oton

Mesec december je bil v Novem mestu praznično obarvan z bogatim adventnim programom, v katerega je bil vključen tudi Mladinski center Oton. Program so v Zavodu Novo mesto zastavili široko, za vse generacije, najmlajše, starejše, predvsem pa tudi mlade.

Kljub dežju so 5.12. uspešno prižgali lučke na Glavnem trgu in razveselili celotno mesto in prebivalce, seveda pa je že dober teden prej začelo obratovati drsališče. Mali oder so otvorili z otroško predstavo Muca copatarica, že naslednji dan pa so skupaj z mladimi DJ-ji pripravili zabavo na Glavnem trgu. Za vikend je sledilo umetniško udejstvovanje skupaj z gledališčem Ane Monro.

Ponovno je sledila otroška predstava Čarobni prazniki, za vikend pa so uživali v nastopih izolskega Drill-a in domačega Guštija. Obiskal jih je tudi Božiček, ki je vsem otrokom iz Novega prinesel darila.

Leto so zaključili z velikim odrom in nastopom različnih izvajalcev, tudi mlajših, ki so pripeljali trume občinstva. Za nameček pa smo pred Mladinskim centrom Oton izvedli še 2 otroški predstavi: novoletna poslastica in Pika piše dedku mrazu.

Predvsem jih veseli, da je bil advent poln mladih ustvarjalcev, ki so nastopali na različnih odrih. Zaradi tega se je tudi povečal obisk mlajših občanov na dogodkih. S takšno prakso bodo nadaljevali tudi v 2023 saj tako tudi obujajo mesto.

Zadovoljni so bili, da so lahko letos sodelovali pri organizaciji prazničnega decembra in se že veselijo decembra 2023!

Foto: Vito Saje

Advent v Novem mestu&url=https://www.mlad.si/advent-v-novem-mestu/&via=mlad_si" target="_blank">