Zaposlovanje

Aktualne informacije pri projektu Jamstvo za mlade

5. 4. 2024 avtor: Uredništvo
jamstvo za mlade

Jamstvo za mlade je pobuda Evropske unije, ki spodbuja zaposlovanje mladih po vsej Evropi. Njen cilj je preprost: zagotoviti, da bo vsak mlad človek v štirih mesecih po prijavi v evidenco brezposelnih oseb dobil zaposlitev, nadaljeval izobraževanje, vajeništvo ali pripravništvo, opravljal usposabljanje na delovnem mestu ali se vključil v drugo obliko usposabljanja. 

Trenutno je na voljo nekaj novih javnih razpisov in povabil, ki so povezana z omenjenim projektom oz. zaposlovanjem mladih.

Zavod RS za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo za ukrep Hitrejši vstop mladih na trg dela. V sporočilu za javnost je pristojno ministrtvo pojasnilo, da je cilj javnega povabila omogočiti zaposlitev za nedoločen čas okvirno 2.000 brezposelnim mladim iz ciljne skupine. Vključevanje mladih bo potekalo do konca leta 2024. Več na povezavi.

Objavljen je bil Javni razpis za sofinanciranje projektov socialne aktivacije+. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov socialne aktivacije+ (SA+), v okviru katerih se bodo izvajali programi SA+, in ki bodo zagotavljali povezovanje slednjih z drugimi socialnovarstvenimi, zdravstvenimi ter zaposlitvenimi programi. Rok za oddajo vlog je 6. maj 2024. Več na povezavi.

Objavljen je Javni razpis za večgeneracijske centre. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov večgeneracijskih centrov+, ki bodo ponujali različne preventivne programe (vsebine in aktivnosti), namenjene predvsem družinam, posameznim družinskim članom, starejšim in drugim ranljivim skupinam. Rok za oddajo vloge je ponedeljek, 15. april 2024. Več na povezavi.

In še: Sejem zaposlitvenih priložnosti za vso Slovenijo na enem mestu, ki ga organizira Zavod RS za zaposlovanje bo v četrtek, 9. maja, med 10. in 18. uro, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Lepo vabljeni!