Aktivno državljanstvo / Prostovoljstvo

Almir Tahirović: »vsaka sprememba v življenju je dobra«

15. 2. 2019 avtor: Študentski, mladinski in otroški center Laško

V zadnjih jesenskih mesecih lanskega leta sta se ekipi Študentskega, mladinskega in otroškega centra Laško (ŠMOCL), pridružila evropska prostovoljca iz Srbije, Sabahudin Abdagić in Almir Tahirović, ki sta se ekipi ŠMOCL pridružila v okviru programov Erasmus +.

Projekt, v sklopu katerega sta jih obiskala, se dotika tako izobraževanja na področju multimedije kot ekološkega ozaveščanja.

Oba sicer prihajata iz istega kraja, srbske Sjenice, vendar sta si zelo različna. Kljub temu pa je obema Slovenija izredno všeč, v Laškem se po svoje počutita kot doma. Z njima so se sproščeno in ob salvah smeha pogovarjali v centru ŠMOCL, tik preden sta se odpravila na tečaj slovenskega jezika na OŠ Laško in tako bolje spoznali njiju, njuno zgodbo in njuno prostovoljsko delo.

Med drugim sta povedala, zakaj sta se odločila za prostovoljno delo. Almir je povedal: “sam sem član pisarne za mlade v svojem domačem kraju, kjer se s prostovoljnim delom ukvarjajo že vse od leta 2012. Prostovoljno delo mi je všeč. Ko sem izvedel za kakšen projekt gre tukaj, v ŠMOCL-u, sem se takoj odločil za sodelovanje.” Povedala sta tudi, kje vidita razlike med domačim krajem in Laškim, kako jima bodo pridobljena znanja skozi njuna projekta koristila v bodoče in mnogo več. 

Celotni intervju z njima si lahko preberete na tej povezavi.