Neformalno izobraževanje / Zabava in prosti čas

Animatorji slovenskega Oratorija organizirali Keks in Čips večere

3. 5. 2024 avtor: Zavod Salesianum
mladi

Regionalne ekipe Združenja animatorjev Oratorija so letos v prvi četrtini leta v Novem mestu in Ljubljani pripravili po tri večere za mlade, namenjene osebni rasti.

V Novem mestu so te dogodke poimenovali Čips večeri in imajo že lepo desetletno tradicijo. Letos jih je usmerjala tematika oz. naslov »Vredni, da ž’vimo!«. Pogovarjali so se torej o vrednosti človeškega življenja in njegovem dostojanstvu.

Prvi večer je imel obliko predavanja, ki ga je mladim podal izr. prof. dr. Roman Globokar. Na drugem večeru so gostili odvetnico Saro Doljak, ki se spopada s hudo obliko multiple skleroze, in njenega moža Bojana. Na tretjem večeru so si mladi ogledali film Father Stu in se o njem pogovorili. Skupno se je dogodkov udeležilo med 200 in 300 mladih.

Po zgledu Dolenjcev so se letos organizirali tudi ljubljanski prostovoljci in pripravili prve Keks večere na temo telesa in spolnosti. Gost prvega večera je bil predavatelj asist. dr. Gabriel Kavčič. Drugi večer je imel tako kot v Novem mestu obliko pričevanja zakoncev. Mladi so prisluhnili Vidu in Anji Planinc. Zadnji večer je potekal nekoliko drugače, saj so uživali v prijetnih melodijah gospel acapella zbora Bee Geesus. Keks večerov se je skupno udeležilo okrog 200 mladih, vsak pa se je končal z druženjem ob keksih in toplem čaju.