Zabava in prosti čas

Aprilski program Centra mladih Koper

5. 4. 2022 avtor: Center mladih Koper

Skoraj 30 dogodkov se bo meseca aprila zvrstilo v mladinskem centru na Markovcu in v Centru mladih Koper v središču mesta. 

Mladinski center Markovec City (MCMC), kot so mladi poimenovali novi četrtni mladinski center na Markovcu, bo prvega aprila, od 17. ure dalje vabil na čajanko z introspektivnimi igrami, kjer bodo obiskovalci skozi igre spoznavali sami sebe. 
14. in 28. aprila ob 17. uri bo gostil dva večera družabnih iger, 21. aprila, ob 17. uri pa bo na programu predavanje Andreja Pešca z naslovom »Odpihni vse skrbi, stres, strah in tesnobo«. V petek, 29. aprila, bo na travniku MCMC-ja v akustični izvedbi zapel in zaigral kantavtor Lean Kozlar Luigi.

Center mladih Koper, ki domuje na Gregorčičevi 4 v Kopru, bo 1. april praznoval v obliki Đemke, ki bo od 19-ih dalje mladim omogočala prosto glasbeno izražanje z inšturmenti. V soboto, 2. aprila, ob 20.30 bo koncert skupin Lelee in Insan, 4. aprila, ob 17. uri pa bo mladinski posvet z naslovom »Kje si, Ministrstvo za duševno zdravje?«, medtem ko bo 5. in 12. aprila, ob 18. uri, Predvolilno soočenje mladinskih kandidatov državnozborskih volitev za Mladinski svet Slovenije. 5. in 19. aprila bodo na sporedu srečanja podporne skupine za LGBT+, 6. aprila ob 19. uri pa bodo na programu Karaoke.

Tudi koprski center bo gostil dva večera družabnih iger, ki bosta 7. in 21. aprila ob 17. uri.

V soboto, 9. aprila, bo v organizaciji Kluba študentov občine Koper HeartFest 2022. 11. aprila pa boste znova imeli možnost zamenjati rabljene knjige na izmenjavi knjig z geslom »Prinesi staro, odnesi novo«. Sledilo bo predavanje Andreja Pešca z naslovom »Ženske in moški ter kako genialno ravnati drug z drugim«, ki bo na programu ob 18.30.

V sredo, 13. aprila, ob 19. uri bo na programu gledališka predstava »Ko rože spregovorijo«
Ljubitelji trše glasbe so vabljeni na koncert skupin Pavlov in Pink panker, ki bo 15. aprila od 20.30 ure dalje. 16. aprila pa bodo na odru CMK-ja poskakovali člani zasedbe Koala Voice, ki jih bo v mesto pripeljal Klub študentov občine Koper.

19. aprila, ob 19. uri, bo na programu potopisno predavanje, kjer bomo odpotovali do Malte in Goza. 20. aprila, ob 20. uri pa bo na sporedu večer slovenskih komikov Bunga.

Predavanje Andreja Pešca bo na programu tudi 24. aprila, tokrat se bo posvetil vplivu čustev na bolezni in zdravje. 22. aprila, ob 16. uri pa se bodo odvijale delavnice freestyle rapa, sledil bo raperski dvoboj med UM-om, Kuno in MC Maticem. Prav tako znova pripravljajo izmenjavo oblačil, pestro aprilsko dogajanje pa bo 26. aprila sklenilo potopisno predavanje o Portu in Madridu ter tečaj fotografije, ki bo 28. aprila.

Fotografija: Jakob Bužan