Digitalizacija

Brezžične internetne postaje Centra mladih Koper se že pregrevajo

19. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Tako kot na vseh področjih družbenega in družabnega javnega življenja je tudi Center mladih Koper (CMK) ostal brez načrtovanih dogodkov in aktivnosti za mlade s tem, ko je bil primoran zakleniti svoja vrata. Že v tednu pred samoizolacijo so odpadli trije dogodki. 

Kljub temu je osebje CMK-ja ostalo aktivno in preselilo svoje delovanje med štiri stene, kjer se brezžične internetne postaje že pošteno pregrevajo. Odločilo se je, da poleg tekočega dela za naprej nadomesti tudi vse odpadle dogodke na še edini možen način: preko družabnih omrežji. Ker je odpadel že težko pričakovani Karaoke večer, so na spletu priredili Karantenaoke, ki poziva uporabnike in ostale obiskovalce, naj ostanejo doma in posnamejo video, kako pojejo ter ga objavijo v komentar. Nekateri videi iz teh komentarjev so tudi obkrožili Slovenijo na oddaji Primorska kronika televizije TV Koper Capodistria.

Brez publike je ostal tudi razvpiti stand up večer Bunga, ki so ga na isti način spletno nadomestili z Stand up but stay home, kjer so uporabniki in priznani stand up komiki lahko objavljali svoje videe, skeče, vice in podobno. 

Ta petek, 20. 3. 2020, nas na njihovi facebook strani čaka spletni jam session Džemaj na medmrežju. Vse glasbene ustvarjalce se poziva, da posnamejo svojo improvizacijo na kakršenkoli način, a le, da bo od doma. Trenutno se trudijo z mislijo, kako nadomestiti še ostale vsebine, ki jih Center mladih Koper ponuja, pravijo pa tudi, da delajo na novih vsebinah namenjenih izključno spletni interakciji.

Pomembno vlogo imajo tudi CMK-jevi ESE prostovoljci, ki so se od doma močno angažirali z namenom, da še bolj popestrijo spletne vsebine. V soboto zvečer namreč pripravljajo prvi spletni filmski večer, kjer bodo spletni uporabniki vabljeni, da si ob isti uri vsak iz svojega konca ogledajo skrbno izbran film, po katerem bo tudi potekala spletna debata in analiza filma.

Na zadnji, za obiskovalce že zaprti službeni dan, so mladinski delavci CMK-ja posneli tudi prikupen video z naslovom Karantena = zdrava scena!, kjer so mladino in svoje ostale obiskovalce pozvali, naj ostajajo doma.

Ker vas že pogrešamo, in vi nas, smo se odločili, da bomo v času zaprtja poskrbeli za nekaj manjših spletnih aktivnosti, da nam bo čas hitreje minil. Več o tem v kratkem, do takrat pa “brez panike, previdnost pa le!” Mi ostajamo doma, ostani še ti, da bomo skupaj narazen povezani!” so zapisali na svoji FB strani.

(Z)družimo se od doma: posnamite video, skeč, meme in ga pošljite na zgornje povezave ali se jim pridružite v kino večeru.

Vir in foto: Center mladih Koper